最近、実家で家事をすることが多くなりました。
Nowadays, I have had many chances of household affairs in my country house.
自ずと、調理器具にも注意が向くようになり、新しい鍋を購入したり、古いフライパンを捨てたりしています。
Simply, I became interested in kitchen utensil, so I purchased new pans and disposed of pots.
包丁の柄の部分が腐ってきており、また刃も切れが悪くなっているので、捨てようかと思ったのですが、使えない訳でもないので、迷っていました。
About kitchen knives, the grip has been decayed and the blade has a nicked edge.
I wonder if I disposed of the knife thought it works.
―― 砥石で包丁研ぐのも面倒だな
"Annoying to sharpen this by grind rock"
そこで、試しに、近くのDIYショップで「ナイフシャープナー」というのを購入してみました(1000円くらい)。
So, I tried to buy "knife sharpener" at the nearby DIY shop. It cost about 1000 yen.
要するに、包丁の形状をした金属性のヤスリです。
In short, it looked like a metal abrasive that sharpens a knife.
海外のシェフが厨房で2本の包丁の刃をこすり会わせるというシーンがありますよね。あんな感じで、包丁で包丁を削る、という感じの使い方になります。
We can see a scene in TV programs that a chef in an overseas restaurant robs two knives blades each other. It looks like that one knife grinds the other knife.
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この「ナイフシャープナー」が凄い。
This "knife sharpener" is awful.
包丁の刃が、豆腐のように削り削がれます。
Blade of knife is grinned like Tofu easily.
所用時間15秒。
It takes only 15 seconds to complete it.
水も使わず、刃の両面をたった2回削っただけで、切れ味が怖いくらい上がりました。
I grinned just twice both side blades, the knife cut well frighteningly.
この感動は、生まれて初めて、ピーラー(皮むき器)を使った時以来です。
I have never been moved since I had used a "peeler" for the first time.
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私は、企業の研究員であり、企業おかかえの発明家でもあり、コンピュータシステムやネットワークシステムを考えるのが仕事ではありますが、
However, I am a company employee and a kept inventor, and my missions are to think over new computer and network system,
「ナイフシャープナー」「ピーラー」のように、人間に感動を与える発明品を見ると、
Whenever I watch like the above "knife sharpener" and "peeler" that make us happier absolutely,
燃えるような嫉妬と羨望と、そして、心からの賞賛を感じずにはいられません。
I feel flaming jealousy and envy, and heartful maximum praise to the inventors.