昨年、ハードなコーディング(プログラミング)の日々を過して、「体を壊した」ことと、個人的な「願かけ」もあって、現在、一切のアルコールを断っています。
Last year, for the days of hard coding (programming), I refuse any alcohol at the moment because I broke my body and I have a personal "wish"
私は、色々な種類のアルコール飲料を試し飲みするのが好きで、新作のクラフトビールなどが商品棚にならぶと、真っ先に手に入れていたものです。
I liked to try and drink various kinds of alcoholic beverages, a new craft beer came on the shelf, I used to get it at first.
コンビニやスーパーなどで、そのようなものが目に入ると、やはり辛い気持ちにはなります。
When you see them at a convenience store or supermarket, I come to feel painful naturally.
そんな時には、その横にある、ノンアルコールビールを大量に購入して、そのコーナーを離れることにしています。
In such a case, I am leaving that corner. and purchase a large amount of non alcoholic beer at the next corner.
-----
最近、分ってきたのですが、私は「ビール」というよりは、「炭酸の麦汁」が好きなのだ、ということです。
Recently I have learned, I prefer "carbonated wort" rather than "beer".
アルコール成分が入っていなくても、「冷えた炭酸の麦汁」は、それ自体、美味しいです。
Even if alcohol ingredients are not contained, "cold carbonated wort" itself is delicious.
最近は、週末に執筆の作業中に、軽く半ダースのノンアルコールビールを消費しています(正直、ビールよりも高くついている)。
Recently, I consume half a dozen non-alcoholic beer, during the work of writing at the weekend (To be honest, the total cost is more expensive than beer).
ノンアルコールビールは酔わないので、飲むのを止めるタイミングが分からないのです。
I cannot get drink by non-alcoholic beer, I do not know when to stop drinking.
また、ノンアルコールビールは、食事と合わせても十分に美味しいです。
In addition, non-alcoholic beer is delicious combined with meals.
なのに、居酒屋の「飲み放題」のメニューに『ノンアルコールビール』がないし、『ノンアルコールビールサーバ』も見たことがない。
Nevertheless, there is no "non alcoholic beer" in the menu of "All you can drink" at a pub, and I have never seen "non-alcohol beer server".
「世界のノンアルコール展」があったら、私は絶対に行きます。
If there is a "non-alcoholic world exhibition in the world", I will absolutely go.
(To be continued)