まんがライフ STORIA に連載中の「ラーメン大好き小泉さん」には、以前、蒙古タンメン中本の激辛「北極ラーメン」を紹介して貰いました。
Once, a running manga in the magazine "Manga-life STORIA", "Ms.Koizumi, she is a ramen lover" introduced a super ultra spicy ramen "Hokkyoku ramen" to me.
辛い時、悲しい時、そして、しんどい時、「北極ラーメン」は、私を暴力的に慰めてくれます。
When I feel rough, sad and tough for my work, "Hokkyoku ramen" is always likely to comfort me.
―― ラーメンは、一生の友人となり得る
"A ramen could become a friend for life."
を確信させてくれた一品でした。
It convinced me the above.
それ以後、「小泉さん」が紹介してくれるラーメンなら、必ず私は食す、と決めています。
After that, I decided that I make sure that I go to eat any ramen that Ms.Koizumi recommends.
それが、「小泉さん」に対する最大の謝辞と考えるからです。
Because I think that is the greatest thanks to her.
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で、今月の まんがライフ STORIA に掲載されたラーメンですが、
The ramen in the magazine was
「パイナップル海老塩ラーメン」
"A ramen with pine and shrimp"
うーん、そう来たか。いや、しかし、小泉さんが勧めるラーメンなのですから ――
However I didn't expect that way, it is a ramen Ms.Koizumi recommends....
「チョコ系ラーメン&つけ麺」、「アイスクリームラーメン」、「レモンラーメン」、「ナッツ&イチゴラーメン」
"Ramen with chocolate, ice-cream, lemons, nuts and strawberry...."
―― 正直、厳しいなぁ。
To be honest, it should be hard for me.
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いや、違うな。そうではないな。
No. That's not the case.
いいじゃないですか、個性派創作系ラーメン。
Original creative ramens, they are O.K. for me.
また一つ、江端のパラダイムが広がるってもんです。
They can expand my paradigm absolutely.
上手くいけば、コラム一本分のネタ、稼げるかもしれません。
I might be able to get a story of one column of mine, if it works.
「ラーメン大好き小泉さん」が勧めるラーメンであれば、当たろうが外れようが、それは食せねばなりません。
I engage in eating any ramens she loves even if they are not good.
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「パイナップル海老塩ラーメン」を調べてみたら、西荻窪駅近くにあるようです。
When I tried to check the "ramen with pine and shrimp", the shop is near Nishi-ogikubo station.
国分寺でもなく、秋葉原でもなく、そして池袋でもない。出張と絡めるのは、ちと難しい。
It is far from Kokubunzi, Akihabara and Ikebukuro, so it is difficult to go to the shop after Biz-trip.
では、週末だ。
So it is weekend.
「パイナップル海老塩ラーメン」を食べる為だけに、週末を使うというのも、大人の休日と言えましょう。
I am sure that it is a cool and luxury adult holiday, just to eat the ramen.